Icon of program: Rolande B.V.

Rolande B.V. for Android

By Concapps B.V.FreeUser Rating

Key Details of Rolande B.V.

  • Rolande B.V.
  • Last updated on 6/30/2020
  • There have been 2 updates
  • Virus scan status:

    Clean (it's extremely likely that this software program is clean)


Enlarged image for Rolande B.V.

Developer's Description

Rolande B.V.

Rolande B.V. is overtuigd van de vele voordelen van het rijden op vloeibaar aardgas en biogas voor het wegtransport. De transporteur heeft te maken met steeds strengere milieueisen en hogere kosten. Ook het geproduceerde geluid tijdens laden en lossen wordt onderworpen aan een steeds strengere wetgeving. Het inzetten van LNG-trucks biedt de oplossing voor deze problemen.

Rolande B.V. heeft het initiatief genomen om het rijden op LNG in Nederland en Europa mogelijk te maken. Rolande B.V. is een volledige dochteronderneming van IVECO-dealer Schouten. De afgelopen jaren heeft het innovatieve bedrijf gevestigd in Giessen (Noord-Brabant) hard gewerkt aan het mee-ontwikkelen van trucks op LNG en de ontwikkeling en bouw van LNG-tankstations. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat het LNG-systeem op de IVECO Stralis in de fabriek wordt opgebouwd en deze trucks een Europese typegoedkeuring hebben. Voor het uitrollen van de gehele keten van tankstations, distributie, inkoop, klanten en het voorzien van trucks- ontving Rolande B.V. subsidie van het Nederlandse ministerie van Economische zaken. AgentschapNL heeft hiermee de ontwikkelingen van de infrastructuur voor LNG als transportbrandstof in Nederland ondersteund.

Bedrijfsactiviteiten

Rolande B.V. heeft als core business de in- en verkoop van LNG en Bio-LNG dat voornamelijk wordt gebruikt als brandstof voor het zware wegtransport. Daarnaast zijn er nog de volgende andere bedrijfsactiviteiten:

- Ontwikkeling, bouw en exploitatie van LNG-tankfaciliteiten

- LNG truckrental en verkoop

- Ondersteuning en advies bij de overstap naar LNG

- Transport van LNG voor het wegtransport of industrile toepassing

Rolande B.V. verzorgt in samenwerking met Titan LNG ook de levering van LNG voor andere (industrile) toepassingen. Vooral het transport van Cryogene gassen en het overladen hiervan is zeer specialistisch werk. Rolande B.V. en Titan LNG hebben hier ruime ervaring mee en gebruiken eigen transportmiddelen. Voor het transport van LNG beschikt Rolande B.V. over 20ft, 40ft en 45ft tankcontainers.


Explore More