X

LGBT Menurut Islam for Android

By Abqarie Studio Free

Developer's Description

Mutakhir kini ada kumpulan gay dan lesbian tidak segan silu menunjukkan identiti mereka. Kebanyakan mereka menyalahkan takdir yang menyebabkan mereka menjadi sedemikian. Mereka juga berselindung di sebalik pandangan-pandangan saintis bahawa apa yang terjadi merupakan keadaan semula jadi. Mereka sememangnya dilahirkan sebagai gay dan lesbian maka tidak sewajarnya mereka dipersalahkan.

Berdasarkan kajian yang telah dijalankan dalam mengenalpasti punca yang menyebabkan remaja terjebak dengan aktiviti LGBT ini, kebanyakan responden mengakui bahawa perasaan ingin mencuba menguasai diri mereka. Hal ini bukanlah disebabkan keghairahan yang wujud dalam diri mereka semata-mata sebaliknya disebabkan oleh rangsangan pelbagai unsur lain seperti bahan-bahan lucah yang bersepah dan mudah diperoleh, ajakan rakan, laman-laman sesawang yang berkaitan dan sebagainya.

Sebenarnya LGBT ini adalah aktiviti yang diusahakan sendiri oleh pelakunya, bukan Allah yang menciptakannya begitu. Ini berbeza dengan khunsa yang dilahirkan dengan dua alat kelamin. Semua agama melarang perbuatan terkutuk ini. Dalam Islam ia memang jelas haram, ia adalah aktiviti kaum Nabi Luth di kota Sadum ketika dahuluyang mana Allah balikkan bumi mereka, yang atas ke bawah dan yang bawah ke atas. Dalam Bible juga terdapat larangan terhadap aktiiviti LGBT. Misalannya Imamat 20: 13 menyebut: "Jika seorang lelaki bersemburit dengan seorang lelaki lain, mereka melakukan perbuatan yang hina dan menjijikkan. Mereka berdua mesti dihukum mati; mereka mati kerana kesalahan mereka sendiri."

Hukum lesbian pula boleh dilihat dalam Roma 1:26-27:

"26.Kerana manusia berbuat demikian, Allah menyerahkan mereka kepada hawa nafsu yang keji. Wanita melakukan hubungan jenis dengan sesama wanita, dan hal itu tidak sepatutnya dilakukan. 27.Begitu juga halnya dengan lelaki; mereka tidak lagi melakukan hubungan jenis dengan wanita, melainkan berahi terhadap sesama lelaki. Lelaki melakukan hubungan jenis dengan sesama lelaki, dan hal itu memalukan. Oleh itu mereka menerima hukuman yang setimpal dengan dosa mereka."

Aplikasi LGBT Menurut Islam ini membincangkan perkara-perkara berikut:

APA ITU LGBT?

LESBIAN

GAY

BISEKSUAL

TRANSGENDER

HUKUM LGBT MENURUT ISLAM

- Khunsa

- Hukum Khunsa

- Transgender

- Mukhannis atau Mukhannas

- Kisah Kaum Nabi Luth

KHUNSA

- Pengertian Khunsa

- Penentuan Jantina Khunsa

- Hak Khunsa Dalam Perwarisan

- Hak Khunsa Dalam Perkahwinan

KESAN LGBT

KESIMPULAN

Muat turun aplikasi LGBT Menurut Islam secara percuma sekarang!

Full Specifications

What's new in version 1.0

General

Release November 3, 2019
Date Added November 3, 2019
Version 1.0

Operating Systems

Operating Systems Android
Additional Requirements Requires Android 4.4 and up

Popularity

Total Downloads 0
Downloads Last Week 0
Report Software

Related Apps

Wattpad Free Books

Free
Wattpad Free Books

Moon+ Reader

Free
Moon+ Reader

NOOK: Read eBooks & Magazines

Free
NOOK: Read eBooks & Magazines

Audiobooks from Audible

Free
Audiobooks from Audible

Get the best price on everything

Shop your favorite products and we’ll find the best deal with a single click. Designed to make shopping easier.