X
Digital Protest - EII logo

Digital Protest - EII for Android

Developer's Description

De ce e nevoie de o asemenea aplicaie?

Aceast aplicaie a aprut n urma necesitii de a diversifica metodele de protest. i cum orice protest are ca scop scoaterea din zona de confort a persoanei responsabile de creerea nemulumirilor, ne-am gndit c ar fi interesant s punem presiune pe instituiile i autoritile publice i n mediul online.

Cui se adreseaz?

Aplicaia se adreseaz tuturor cetenilor implicai, care vor sa ia atitudine i s aduc o schimbare n cadrul serviciilor publice. De exemplu, n baza legii 544/2001 (accesul cetenilor la informaiile de interes public), instituiile finanate din bani publici sunt obligate s ofere persoanelor interesate, la cerere, ntr-o perioad de timp, informaii despre cheltuirea banilor, despre atribuirea unor contracte, ce document a stat la baza lurii unor decizii. Cu ajutorul OG 27/2002 (reglementarea activitii de soluionare a petiiilor), poi sesiza o instituie cu privire la anumite activiti ce in de competena sa, dar pe care nu le-a onorat. Mai simplu, cetenii pot sesiza Poliia Rutier de lipsa unor marcaje rutiere care pot pune n pericol sigurana participanilor la trafic.

Cum te poi implica?

Simplu, noi identificm probleme, iniiem solicitri pentru autoriti i instituii publice, iar tu le poi trimite cu ajutorul unui click. Fiecare utilizator poate trimite una sau mai multe solicitri n nume propriu. Cu ct suntem mai muli, cu att suntem mai puternici! Tu poi face propuneri de petiii? Desigur. Acestea vor fi analizate i prioritizate de ctre echipa Evoluie n Instituie. n cazul n care este aprobat, solicitarea ta va fi publicat pe aplicaie i mai muli utilizatori o pot trimite n nume propriu. De ce e necesar intoducerea anumitor date personale? Solicitrile trimise nu pot fi anonime, fiind necesar introducerea anumitor date de identificare. Sesizrile i solicitrile pe care le trimitem mpreun cu tine vor avea putere juridic, astfel nct, n cazul n care instituia vizat nu va rspunde n termenul prevzut de lege,o vom putea obliga n instan printr-un proces colectiv, doar cu acordul tu. Un eventual proces NU presupune costuri sau implicare suplimentar din partea ta, ci va fi responsabilitatea Evoluie n Instituie i a avocailor parteneri.

Ce rezultate vom avea?

Ne ateptm ca instituiile s nu mai ignore sau s nu mai rspund superficial la solicitrile formulate de ceteni. Cu ct vom fi mai muli care vom trimite o anumit solicitare pentru o informaie de interes public, cu att le va fi mai greu funcionarilor publici s ascund petiiile ntr-un sertar. Suntem siguri c aceast aplicaie poate fi doar nceputul unei implicri ferme din partea societii civile, printr-o alt form de protest. n acelai timp,i putem fora pe funcionarii publici s lucreze n interesul cetenilor i s dea dovad de transparen n activitatea pe care o desfoar.

Full Specifications

What's new in version 1.1.0

General

Release June 18, 2020
Date Added June 18, 2020
Version 1.1.0

Operating Systems

Operating Systems Android
Additional Requirements Requires Android 5.0 and up

Popularity

Total Downloads 0
Downloads Last Week 0
Report Software

Related Apps

Gboard - the Google Keyboard logo

Gboard - the Google Keyboard

Free
Gboard - the Google Keyboard
Google logo

Google

Free
Google
VPN Free - Betternet Hotspot VPN & Private Browser logo

VPN Free - Betternet Hotspot VPN & Private Browser

Free
VPN Free - Betternet Hotspot VPN & Private Browser
VPN by Private Internet Access logo

VPN by Private Internet Access

Free
VPN by Private Internet Access
Promo image for CNET Shopping

Get the best price on everything

Shop your favorite products and we’ll find the best deal with a single click. Designed to make shopping easier.